muffinki porowo-pieczarkowe z parówką na ostro

0 (0 ocen)

najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem lub kefirem........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 2 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 2 łyżki,papryczka chilli suszona 2 małe, kucharek 1 łyżeczka mąką pszenna 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda 1 łyżeczka, por 1 średnia, pieczarki 8 średnie, parówki cienkie 3 sztuki

Muffinki porowo-pieczarkowe z parówką na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. por i pieczarki pokrojone na na mniejsze kawałki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza
  • etap 2. jajka, mleko, olej, cukier, kucharek, pokruszone papryczki rózgą blendera zmiksować do spienienia masy
  • etap 3. wsypać mąkę, proszek, sodę, dodać zmiksowane pieczarki z porą i łyżką "byle jak " wymieszać
  • etap 4. foremki silikonowe (14 sztuk) napełnić do pełna ciastem i do każdej foremki włożyć na środku pokrojone na 3-4 cm porcje parówki
  • etap 5. piec w 200C około 35 minut, wystudzone wyjąć na talerz

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy