Muffinki pomarańczowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do jednej miski dajemy produkty suche ,należy pamietać aby mąke przesiać przez sito, do drugiej miski dajemy produkty mokre i także należy pamietać aby jajka wcześniej umyć i zdezynfekować. Zawartość miski ze składnikami mokrymi wlewamy(dodajemy) do składników suchych i mieszamy wszystko dokladnie, ale w cieście powinny pojawić sie grudki. Na blachę wykładamy takie jak widać na załączonym obrazku foremki gumowe na muffinki i wlewamy do polowy ciasto na środek kładziemy kawałek czekolady mlecznej mniej niż całą kostkę i zalewamy ponownie tak zeby czekolada w foremce nie była widoczna (lecz nie do końca zalewac ok.2/3 wysokości foremki) .Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 180 C stopni i piec ok. 25-30 minut. Stan babeczek obserwować (najlepiej sprawdzać wykałaczką tak ze gdy bedą gotowe to ciasto nie będzie przylegało do wykałaczki). Z podanej poracji przezemnie wychodzi ok.24 porcji muffinek.
Życzę Smacznego!! ;)
Komentarze