Muffinki pomarańczowe z kremem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą.
2.Z pomarańczy zetrzeć skórkę.
Pomarańcze pokroić na kawałki i rozdrobnić blenderem.
3.Z cukru i jajek utrzeć masę kremową, a potem dodać masło i ucierać dalej.
4.Do masy jajecznej dodać sok z pomarańczy, skórkę i rozdrobnione owoce, a na koniec mąkę z proszkiem i solą.
5.Napełnić foremki do 2/3 wysokości.
Piec 20-25min w 180st.C.
6.Jak muffinki ostygną przygotować krem.
Ubić kremówkę z barwnikiem, a potem wmieszać mascarpone.
Przełożyć do szprycy i udekorować babeczki, na koniec dodać posypkę.
Porady
Możesz zrezygnować z kremu i posypać cukrem pudrem.
Komentarze