Muffinki "Owsiana szarlotka" to zdrowa wersja waszego ulubionego deseru. Są źródłem błonnika pokarmowego, magnezu, wapnia oraz żelaza. Dzięki wysokiej zawartości błonnika i niskiej zawartości cukrów prostych muffinki mają niski indeks glikemiczny i dodają energii na cały poranek, są idealne na śniadanie, jako "coś słodkiego do kawy", jako przekąska w ciągu dnia, czy na podwieczorek dla małych łasuchów. Można je polecić także diabetykom, ponieważ nie zawierają cukru.Ich wykonanie zajmuje niewiele czasu i wręcz nie może się nie udać. Podczas ich pieczenia w całym domu unosi się przyjemny zapach jabłek i cynamonu.
0 (0 ocen)
Porady
Do muffinek można dodać orzechy, wiórki kokosowe, kawałki gorzkiej czekolady, nasiona słonecznika, żurawinę, banany itp. Można je udekorować według własnych preferencji. Ja często rozpuszczam w kąpieli wodnej gorzką czekoladę , polewam nią muffinki i posypuję wiórkami kokosowymi lub cukrową posypką. Tak udekorowane znikają w ciągu kilku minut. Polecam
Komentarze