Muffinki otrębowe z rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chociaż muffinki składają się w większosci z otrąb, nie mąki - są lekkie, puszyste i pięknie wyrastają. Dosłownie bomba błonnikowa - rewelacja do kubka mleka na śniadanie. Lekko słodkie dzięki zawartości rodzynek, ale nie deserowo.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2,5 szkl otrąb pszennych
    -6 łyżek mąki
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -2 łyżki cukru
    -1/2 szkl. rodzynek
    -1 szkl. mleka
    -2 jajka
    -2 łyżki oleju
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki otrębowe z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce umieścić suche składniki i wymieszać. W drugiej mokre i także wymieszać. Mokrą mieszankę wlać do suchej. Dokłądnie połączyć. Napełnić foremki na muffinki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby Rodzynki Suszone owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować