Muffinki otrębowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mało słodkie, zdrowe i sycące muffinki idealne na śniadanie

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2,5 szklanki otrąb owsianych
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -6 łyżek mąki
    -1-1,5 łyżki cukru brązowego
    -2 jajka
    -niepełna szklanka mleka
    -pół szklanki rodzynek
    -łyżka oliwy
    -szczypta soli

Muffinki otrębowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Połączyć. Napełnić foremki do muffinków do ok 2/3 objętości. Piec w temperaturze 200st przez ok. 20 minut.

Porady

Cukier można zastąpić np. ksylitolem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy