Muffinki naleśnikowe z tuńczykowo - warzywnym farszem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam:)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 12 muffinek:
    6 -7 gotowych naleśników
    Frasz:
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    100g pieczarek
    90g sera żółtego + 30g do posypania wierzchu muffinek
    Kawałek pora
    1 mała cebula
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki majonezu
    1 jajko
    Pieprz, sól

Muffinki naleśnikowe z tuńczykowo - warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki przyciąć tak, aby wystawały lekko poza foremki do muffinek. Foremki posmarować tłuszczem, a ich dna wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć naleśniki. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pieczarki obrać i drobno pokroić. Obraną cebulę i pora pokroić w małą kostkę. Przesmażyć razem z pieczarkami na łyżce oleju, do odparowania wody. Ostudzić. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki farszu razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. Naleśniki wypełnić farszem i piec ok. 20 minut w 180 stopniach, mają się lekko przypiec.

Porady

Ilość muffinek zależy od ich wielkości, podobnie jest z ilością naleśników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy