Muffinki naleśnikowe z tuńczykowo - warzywnym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki przyciąć tak, aby wystawały lekko poza foremki do muffinek. Foremki posmarować tłuszczem, a ich dna wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć naleśniki. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pieczarki obrać i drobno pokroić. Obraną cebulę i pora pokroić w małą kostkę. Przesmażyć razem z pieczarkami na łyżce oleju, do odparowania wody. Ostudzić. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki farszu razem połączyć i doprawić do smaku solą i pieprzem. Naleśniki wypełnić farszem i piec ok. 20 minut w 180 stopniach, mają się lekko przypiec.
Porady
Ilość muffinek zależy od ich wielkości, podobnie jest z ilością naleśników.
Komentarze