Muffinki na słono - z łososiem, orzechami i dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Orzechy siekamy. Mąkę przesiewamy do miseczki, dodajemy proszek do pieczenia, sól i orzechy.
W drugim naczyniu łączymy składniki mokre: wbijamy i rozmącamy jajko, dodajemy mleko i olej. Mieszamy.
Składniki mokre i suche łączymy ze sobą, delikatnie mieszając.
Łososia kroimy na kawałki. Ser gorgonzola kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek siekamy. Łososia, sery i koperek dodajemy do masy muffinkowej, mieszamy. W foremce na muffinki układamy papilotki. Wlewamy do nich masę do 3/4 wysokości. Wierzch muffinek posypujemy suszonymi ziołami. Muffinki pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C
Komentarze