Muffinki na słono - z łososiem, orzechami i dwoma serami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przekąska, która świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g łososia wędzonego
    70 g sera gorgonzola
    50 g sera żółtego, np.gouda
    duża garść orzechów włoskich
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    1 jajko
    2/3 szklanki mleka
    1/3 szklanki oleju
    1/2 pęczka koperku
    oregano suszone
    bazylia suszona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki na słono - z łososiem, orzechami i dwoma serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy siekamy. Mąkę przesiewamy do miseczki, dodajemy proszek do pieczenia, sól i orzechy.
    W drugim naczyniu łączymy składniki mokre: wbijamy i rozmącamy jajko, dodajemy mleko i olej. Mieszamy.
    Składniki mokre i suche łączymy ze sobą, delikatnie mieszając.
    Łososia kroimy na kawałki. Ser gorgonzola kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Koperek siekamy. Łososia, sery i koperek dodajemy do masy muffinkowej, mieszamy. W foremce na muffinki układamy papilotki. Wlewamy do nich masę do 3/4 wysokości. Wierzch muffinek posypujemy suszonymi ziołami. Muffinki pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować