MUFFINKI MARCHEWKOWE z MIGDAŁAMI i RICOTTĄ (MUFFINS con le CAROTE e MANDORLE)

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kocham te muffinki i za każdym razem jak je robię dodaję, albo ubieram jakiegoś składnika, żeby były perfekcyjne. Perfekcyjne, jak lubię ;) Mięciutkie i wilgotne. Jedząc je w ustach poczujecie chrupkość migdałów oraz miękkość i kremową konsystencję ricotty. Wspaniay podwieczorek dla osób, kóre koc

  • 45 min

Składniki:

  • 2 jajka
    100 g cukru
    150 g marchewki
    100 g mielonych migdałów
    70g mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    skórka z 1 dużej cytryny
    szczypta soli

    DO DEKORACJI
    100 g serka ricotty
    1 łyżka cukru pudru

    masa marcepanowa
    barwniki spożywcze(pomarańczowy i zielony)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki marchewkowe z migdałami i ricottą (muffins con le carote e mandorle) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj marchewkę potartą na drobnych oczkach, skąrkę z cytryny, mielone migdały i szcypte soli.
  • 2. Następnie powoli dosypuj przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksuj na wolnych obrotach do momentu połączenia się składników.
  • image-2710km2 3. Ciasto wyłóż do foremek (do 3/4 wysokości) i piecz w nagrzanym piekarniku (170°C)przez ok. 25 min. Wyjmij muffinki z piekarnika i pozostaw do ostudzenia.
  • image-224621l 4. Przygotuj ricottę. Połącz ją dokładnie z cukrem pudrem.
    Dekoruj muffinki ricottą i marcheweczkami z masy marcepanowej.
    Buon Appetito!

Porady

Przetrzyj ricottę przez sitko, w ten sposób pozbędziesz się grudek, a ricotta stanie się bardziej puszysta i kremowa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Migdały Ricotta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować