Muffinki marchewkowe z jabłkiem

4.49 (148 ocen)

  • 35 min

jesienne muffinki

  • 35 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    pół kostki roztopionego masła
    4 łyżki cukru
    3/4 szklanki mleka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka cynamonu
    marchewka
    jabłko
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Muffinki marchewkowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muu 1. W jednej misce połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek i cynamon.
    W drugiej mokre: jajka, masło, mleko oraz dodać startą na dużych oczkach marchewkę i pokrojone w kostkę jabłko.
    Zawartość obu misek połączyć i pomieszać chwilę, ważne by pozostały dalej grudki, wtedy ciasto będzie wilgotne, a nie twarde.
    Przekładać do formy silikonowej do pieczenia muffinek (użyłam formy do mini muffinek).
    Piec 20 minut w temp. 190 st.C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować