Muffinki marchewkowe

5 (187 ocen)

  • 25 min

Przepis na szybkie i zdrowe muffinki.

  • 25 min

Składniki:

  • składniki suche:
    3/4 szklanki cukru
    1,5 szklanki mąki
    pół łyżeczki soli
    1 łyżka cynamonu
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    składniki mokre:
    2 jajka
    2/3 szklanki oleju

    1 szklanka startej marchwi
    ew bakalie (orzechy,rodzynki,migdały)
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy ze sobą suche składniki a w drugiej mokre. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy mikserem lub łyżkąna gładką mase. Dodajemy startą na grubych oczkach marchew i ew bakalie. Rozkładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować