Babeczki orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy jajka, esencje, mleko i miksujemy.
Mąkę przesiewamy z proszkiem. Dodajemy stopniowo do ciasta.
Czekoladę kruszymy w małe kawałeczki. Dodajemy do ciasta. Nutelle i masło orzechowe na sam koniec i wszystko razem miksujemy na małych obrotach.
2.Ciasto nakładamy do foremek do połowy i wsadzamy do nagrzanego piekarnika w 160-170 stopni na ok. 20-25 min, do suchego patyczka.
3.Krem:
Do serka dodajemy nutelle i mieszamy. Następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i robimy wzorki na babeczkach. Na każdej kładziemy orzeszek na czubku kremu.
Porady
Ciasto najlepiej nakładać gałkownicą, wtedy babeczki wyrosną równe.
Komentarze