Muffinki kapuściane z mozarellą

  • wyświetlono: 176 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Znalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam na śniadanie, lekką kolację lub dodatek do obiadu, są naprawdę wyśmienite

Armine Asatryan
  • 3 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

pół główki kapusty, 2 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 1 jajko, 100g twardej mozarelli, mały pęczek koperku, 1/2 łyżeczki curry, około 50-60g mąki kukurydzianej, 1,5 łyżeczki b/g proszku do pieczenia, sól i pieprz wg smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Muffinki kapuściane z mozarellą

  • 1. Kapustę drobno poszatkować, koper posiekać, ser pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać majonez ze śmietaną, jajkiem i przyprawami, dodać kapustę, mozarellę i koperek, proszek do pieczenia, curry, mąkę i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto do foremek silikonowych. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Na zimno smakują równie dobrze, jak i na ciepło

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

muffinkizdrowowypiekifitwarzywne

Komentarze

Podobne przepisy

Muffinka

Dodane przez: hadxmen

Fit muffinki racuchy z jabłkami

Lekkie muffiny zrobione z ciasta...

Muffinki pizzowe

Dodane przez: Edyta1987

Muffinki pizzowe

Pyszne, pulchne i bardzo aromatyczne...

Francuska a'la pizza z zielonym pesto, cukinią, szpinakiem i mozarellą

Dodane przez: zielonakuchniablog

Francuska a'la pizza z zielonym pesto, cukinią,...

Szybka przekąska do zjedzenia zarówno...

Pieczarki z mozarellą i pomidorami

Dodane przez: kada

Pieczarki nadziewane mozarellą i pomidorami

Aromatyczna przekąska lub dodatek...

Rzodkiewkowe muffinki

Dodane przez: dorota w

Rzodkiewkowe muffinki

Muffinki z żółtym serem i rzodkiewkami....

Muffiny

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Tortilla w Muffinkach

Małe przystawki z kurczakiem zatopione...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE