Muffinki kakaowe z kokosem i kremem maślanym

0 (0 ocen)

Pyszne babeczki i dużo frajdy przy dekoracji.

Składniki:


  • 1 kost margaryna
    3 łyżki kakao ciemne,
    1,5 szkl cukier,
    1 szkl woda,
    4 szt jajka,
    2 szkl mąka pszenna,
    5 łyżeczek proszek do pieczenia,
    Masa kokosowa
    4 szt białka,
    30 dkg kokos,
    20 dkg cukier
    Krem maślany
    180 gr masła
    250 gr cukru pudru
    1 łyżeczka esencji waniliowej
    2 łyżki zimnej wody
    Ozdoby dowolne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki kakaowe z kokosem i kremem maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę, wodę, kakao . cukier zagotować i pozostawić do wystudzenia od czasu do czasu mieszając. Do przestudzonej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, żółtka i wymieszać.Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wymieszać za pomocą drewnianej łyżki.Do papierowych foremek wlać ciasto do 2/3 wysokości,nałożyć łyżkę masy kokosowej na środek i bezpośrednio na kokos nałożyć jeszcze po jednej łyżce ciasta.Muffinki ułożyć w blasze do wypiekania muffinek i piec około 20 min w 170 st.Przed wyjęciem najlepiej sprawdzić za pomocą patyczka.Na zimne muffinki nałożyć krem maślany za pomocą szprycy i udekorować ozdobami z masy cukrowej oraz ozdobami Dr.Oetkera Masa kokosowa Ubić białka na sztywno z cukrem pudrem. Dodać kokos i wymieszać drewnianą łyżką. Krem maślany Masło o temperaturze pokojowe utrzeć do białości,dodawać porcjami cukier puder cały czas ucierając.Na końcu dodać zimną wodę i esencję waniliową,utrzeć.W wersji dla dorosłych wodę możemy zastąpić spirytusem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować