Muffinki kakaowe

5 (160 ocen)

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mega puszyste i wilgotne muffinki kakaowe z dżemem wiśniowym na kefirze. Są tak samo pyszne zaraz po upieczeniu, jak i kilka dni później.

  • 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    - 3szkl mąki
    - 1,5szkl oleju
    - 1,5 szkl kefiru naturalnego
    - 1,5szkl cukru
    - 1,5 łyżeczki sody
    - 3 łyżki dżemu wiśniowego
    - 1-2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą za pomocą trzepaczki, nie używamy w ogóle miksera. Do miski wbić jajka i dodać cukier. Połączyć ze sobą, dodać olej i dalej mieszać. Dodać kefir i dżem wiśniowy i dokładnie połączyć. Na zakończenie wsypać kakao, sodę i mąkę. Połączyć ze sobą i przekładać do papilotek. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 20min w temperaturze 170'C.

Porady

Z podanej porcji wychodzą 20-22 muffinki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować