Muffinki jogurtowe z nadzieniem

0 (0 ocen)

Moje pierwsze tego typu babeczki. Nie myślałam, że tak szybko się je robi.

Składniki:

  • 200 g mąki
    100 g jogurtu naturalnego
    100 g masła
    2 jajka
    50 g orzechów włoskich
    50 g żurawiny suszonej
    1 banan
    1 gruszka
    80 g cukru
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Muffinki jogurtowe z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana i gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić, orzechy posiekać.
  • 2. Jogurt, jajka, cukry i masło zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem, wymieszać do połączenia i dodać rozdrobnione orzechy i owoce. Wymieszać jeszcze raz.
  • 3. Do formy na muffinki włożyć papilotki i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec na złoty kolor ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy