Muffinki jogurtowe z kruszonką

0 (0 ocen)

idealne do popołudniowej herbatki

Składniki:

  • CIASTO

    250 g jogurtu naturalnego
    1 szklanka cukru
    3/4 szklanki oleju
    2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru waniliowego

    KRUSZONKA

    12,5 dag masła
    1 szklanka mąki pszennej
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Muffinki jogurtowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i mikserem wyrobić jednolita masę. Do papierowych papilotek na muffiny nakładać porcje ciasta (do 3/4 wysokości papilotki). Składniki na kruszonkę razem dokładnie zagnieść. Posypać nią ciasto w papilotkach. Muffinki piec 20 - 30 minut w 180 st C lub to tzw "suchego" patyczka. Ostudzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy