Muffinki jabłkowo kajmakowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Mięciutkie, rozpływające się w ustach muffinki z jabłkami i odrobiną karmelu.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    2 szklanki mąki
    1/3 szklanki cukru
    100g masła
    2 duże jajka
    2 duże jabłka (najlepiej twarde, kwaskowate)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta cynamonu
    4 łyżki masy kajmakowej

Muffinki jabłkowo kajmakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić, ostudzić. Mleko, jajka, rozpuszczone masło oraz cukier dokładnie wymieszać. Sypkie składniki przesiać i połączyć ze sobą. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie ze sobą połączyć, krótko miksując. Ciasto przełożyć do papilotek do ¾ ich wysokości. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.

Komentarze

Podobne przepisy