1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mleka
3/4 kostki masła
2-3 jabłka
rodzynki
cynamon
przyprawa do piernika
Sposób przygotowania przepisu:
Muffinki jabłkowo-cynamonowe.
1.
Jabłka ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Rodzynki namaczamy w wodzie. Masło rozpuszczamy w garnuszku. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon, przyprawę do piernika i mieszamy. Następnie dodajemy mleko, rozpuszczone masło, starte na tarce jabłka i rodzynki. Mieszamy łyżką lub mikserem krótko, tylko do połączenia składników. Następnie przekładamy masę do natłuszczonych foremek i pieczemy w temp. 200 stopni, 20-30 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze