Proste, tanie, smaczne :) Zrobimy je bardzo szybko, są idealne, gdy mamy ochotę na coś słodkiego - wystarczy tylko kilka produktów i zachcianka zaspokojona :)
Muffinki jabłkowe z rodzynkami i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłko kroimy w kostkę. Masło roztapiamy na małym ogniu. W jednej miseczce mieszamy mąkę, cukier, cynamon i sodę.
2.Do mąki wrzucamy jabłka, rodzynki oraz orzeszki, mieszamy aż mąka obtoczy wszystko. W drugiej jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy maślankę, roztopione masło i mieszamy trzepaczką.
3.Następnie do jajek stopniowo dodajemy mąkę z jabłkami i delikatnie mieszamy (ciasto będzie gęste).
4.Ciasto przekładamy do formy na muffinki (do 3/4 wysokości) i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C bez termoobiegu a następnie 5 minut z termoobiegiem.
Komentarze