muffinki jabłkowe czyli polskie jabłka jemy

0 (0 ocen)

muffinki są pyszniutkie z naszych polskich jabłek............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • olej rzepakowy 1/4 szklanki, mleko 3,2% 1,5 szklanki, jajka 2 sztuki, cukier 1 szklanka, mąka tortowa 2,1/4 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, jabłka 3 sztuki, czekolada gorzka 1 tabliczka

Muffinki jabłkowe czyli polskie jabłka jemy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. olej, jajka, mleko, cukier i cukier wanilinowy dobrze rózga roztrzepać..... wsypać mąkę z proszkiem i niebyt dokładnie wymieszać na ciasto o konsystencji gęstej śmietany
  • etap przygotowania 2. umyte jabłka ze skórką pokroić na cienkie ósemki i po kilka sztuk powkładać do foremek na muffinki - silikonowe użyłam
  • etap przygotowania 3. na jabłka dać ciasta do prawie pełnej foremki..... na wierzch położyć kostkę gorzkiej czekolady
  • etap przygotowania 4. piec w 200C około 25 minut i zostawić w foremkach do wystudzenia.
  • gotowe muffinki 5. te muffinki można podać z lodami jakie lubisz i np. z zimnym Cydrem jabłkowym, który jest pysznie gazowany jak szampan i doskonale gasi pragnienie i komponuje się smakowo z muffinkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy