Muffinki "izaura" (czekoladowe z twarogiem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać żółtko lub małe jajo, cukry, wymieszać dokładnie.
2.W jednej misce wymieszać składniki sypkie: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao.
W drugiej jajo wymieszać łyżką z olejem i mlekiem.
Składniki mokre wymieszać łyżką z suchymi, mogą zostać małe grudki.
Formę do muffinek wypełnić papilotkami, napełniać 1 łyżką ciemnego ciasta, na środek dawać 1 kopiastą łyżeczkę masy serowej, przykryć ciastem ciemnym tak (około 1 łyżeczki), by całość zajmowała 3/4 objętości papilotki (ale nie więcej, bo Wam wypłyną).
Tak postępować do wykończenia składników.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, włożyć muffinki i piec 20 minut (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie).
Studzimy na kratce, możemy polać polewą czekoladową.
Smacznego :))
Komentarze