Muffinki fasolowe z białkiem w proszku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lubię eksperymenty w kuchni, próbuje by moje dania i wypieki nabrały trochę zdrowszej odslony

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • +1 puszka białej fasoli(może być czerwona, ale ja akurat w domu miałam białą i wyszło super )

    +3jajka

    +dwie miarki białka w proszku o wybranym smaku (ja miałam karmelowy)

    +2 łyżki ksylitolu lub miodu

    +pół masła

    +1/2 szklanki mleka

    +2 szklanki mąki pszennej typ 550

    +1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    +kakao 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki fasolowe z białkiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki z białej fasoli z dodatkiem białka w proszku 1. Przygotowanie:
    Fasolę odcedzić na sitku, przelać wodą. Wrzucić do miski i zblendować na miazgę, dodać jajka i mleko, blendować dalej. W rondlu rozpuścić maslo i dodać do masy. Jeśli używamy miodu to dodajemy teraz. W drugiej misce połączyć wszystkie suche składniki (w tym ksylitol lub cukier) i przesypując do miski z mokrymi składnikami mieszać krótko do połączenia się składników. Wlewac do papilotek na 2/3 wysokości i piec w piekarniku w 175 stopniach przez około 20min, lecz po 15 możemy sprawdzić metodą suchego patyczka

Porady

Białko w proszku można oczywiście pominąć i dodać odrobinę więcej mąki (może być kukurydziana lub kokosowa) Mleko natomiast może być roślinne, n8e robi to różnicy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować