Muffinki dyniowo-cynamonowe z kruszonką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Mięciutkie, puszyste i wilgotne babeczki z cudownie chrupiącą kruszonką, które cudownie pachną cynamonem....

Muffinki zrobicie w kilka chwil, nie wymagają miksera. Są dziecinnie proste i dzięki dyni długo zachowują świeżość.

Podczas pieczenia w domu unosi się cudowny zapach cynamonu. Gwarantuję, że sięgniecie jeszcze po cieplutkie muffinki, nie sposób się im oprzeć ;)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Muffinki:

    1i 3/4 szkl mąki pszennej

    1 łyżeczka sody

    2 łyżeczki cynamonu

    1/2 łyżeczki soli

    1/2 szkl cukru

    1/2 szkl cukru trzcinowego

    1/2 szkl oleju

    1 szkl puree z dyni

    2 jajka

    1/3 szkl mleka


    Kruszonka:

    3/4 szkl mąki

    1/4 szkl cukru

    1/4 szkl cukru trzcinowego

    1 łyżeczka cynamonu

    85g miękkiego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Kruszonka

Muffinki dyniowo-cynamonowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muffinki: suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Do mokrych dodać suche i wymieszać wszystko łyżką.


    Kruszonka: składniki rozetrzeć w palcach.


    Do foremek/papilotek nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Posypać obficie kruszonką.

    Babeczki piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować