Muffinki dyniowe na mące razowej

0 (0 ocen)

Zdrowe muffinki dyniowe z mąką razową, miodem i olejem kokosowym.

Składniki:

  • 2 jajka
    1/2 szklanki miodu
    1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
    1 2/3 szklanki mąki pszennej razowej
    1/4 szklanki zimnej wody
    1 szklanka puree z dyni
    1 płaska łyżeczka sody
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka przyprawy do dań z dynią


    Przyprawa do dań z dynią:

    1 łyżeczka mielonego cynamonu
    1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
    1/4 łyżeczki mielonego imbiru
    1-2 mielone goździki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki dyniowe na mące razowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przyprawy do dań z dynią wymieszać.
    Wszystkie składniki na babeczki zmiksować. Ciasto wyłożyć do 12 foremek
    wyłożonych papilotkami i wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
    Piec przez 20-30 minut-do suchego patyczka.

Porady

Olej kokosowy można zastąpić masłem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować