Muffinki czekoladowo-orzechowe z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do 170ºC . W jednej misce mieszamy składniki suche : mąkę , proszek do pieczenia , cukier , kakao i orzeszki . W drugiej mieszamy składniki mokre : jajka , mleko , olej . W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę . Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi , mieszamy łyżką tylko do połączenia . Na końcu dodajemy roztopioną czekoladę , mieszamy . Przekładamy ciasto do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 1/3 ich objętości . Na ciasto czekoladowe nakładamy po 1 łyżeczce budyniu waniliowego a następnie znowu po łyżce ciasta czekoladowego. Pieczemy 20-25 minut .
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z orzechami i śmietanką . Gotową polewą oblewamy upieczone muffinki .
Komentarze