Muffinki czekoladowe z jeżynami

4.5 (183 ocen)

  • 45 min

Słodkie, wilgotne i czekoladowe - muffinki z jeżynami

  • 45 min

Składniki:

  • składniki na 12 muffinek i małą keksówkę
    użyłam szklanki o pojemności 330ml

    3 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki kakao
    1 czekolada mleczna100g

    1 szkl. kefiru
    3 jajka
    aromat czekoladowy
    kostka masła 200g
    1 szkl. jeżyn
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki czekoladowe z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy, dodajemy kakao, cukier i proszek do pieczenia.
    Czekoladę drobno siekamy, i dodajemy do reszty składników.

    Masło roztapiamy.
    Kefir, jajka, aromat i ostudzone masło mieszamy,
    Dodajemy suche składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
    Ciasto będzie gęste.
    Na koniec dodajemy jeżyny, mieszamy delikatnie.

    Foremki wykładamy papilotkami,
    łyżką nakładamy ciasto - jedna czubata łyżka na babeczkę.

    Resztę ciasta wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieczemy:
    babeczki - 25 minut - w 180stopniach
    ciasto - 35 minut - w 180stopniach

    Ostudzone babeczki i ciasto posypujemy pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować