Muffinki czekoladowe z fasoli

0 (0 ocen)

  • 50 min

Zdrowe, smaczne i bez cukru!

  • 50 min

Składniki:

  • · puszka czerwonej fasoli

    · 1 banan

    · 1 łyżka kakao

    · 2 jajka

    · Szczypta soli himalajskiej

    · Aromat śmietankowy

    · 3 łyżki jogurtu naturalnego

    · 5 łyżek mąki owsianej

    · ½ łyżeczki sody oczyszczonej

    · ½ łyżeczki proszku do pieczenia

    · Stewia lub miód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki czekoladowe z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę wypłukać i zalać letnią wodą. Ostawić na 1 godzinę, aby wypłukać sól.
  • 2. Po tym czasie zblendować na gładką masę wraz z bananem. Wszystkie suche składniki wymieszać ze sobą.
  • 3. Jajka ubić ze szczyptą soli, dodać resztę składników i ponownie wymieszać.
  • 4. Nakładać łyżką do silikonowych foremek do ¾ pojemności i piec 20 minut w temp. 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować