Muffinki czekoladowe z dżemem z porzeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Coś słodkiego do kawki, małe babeczki na bazie czekolady z nutką dżemu porzeczkowego.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 10 łyżek mąki pszennej typ 650
    • 200 g czekolady mlecznej
    • 250 g masła
    • 410 g dżemu z czarnej porzeczki
    • 4 całe jajka
    • Niepełna szklanka cukru
    • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Muffinki czekoladowe z dżemem z porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekolada 1. Masło rozpuszczamy, zdejmujemy z kuchenki i dodajemy czekoladę, cukier oraz dżem i mieszamy dwie minutki.
  • masa 2. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka i wlewamy masę czekoladową, dokładnie mieszamy łyżką lub mikserem
  • muffiny 3. Masę wykładamy do foremek na muffinki i pieczemy 30 minut w 180°C.Gotowe. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy