Muffinki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można by rzec, że idealnie zastępuje dobrze nam znane ciasto czekoladowe. Po jednej babeczce chce się więcej.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    pół szklanki cukru
    3 niezbyt płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    5 łyżeczek kakao
    pół szklanki oleju
    1 jajko
    szklanka mleka

Muffinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej miski dodajemy same suche składniki, które mieszamy.
  • 2. W osobnym naczyniu mieszkamy ze sobą same mokre składniki, które następnie dodajemy do miski z suchymi składnikami.
  • 3. Gotową masę przekładamy do papilotek.
    Pieczemy około 20 min w 180 stopniach

Porady

W środek muffinki można włożyć kosteczkę czekolady białej lub mlecznej. Całość można polać polewą czekoladową i udekorować posypką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy