Muffinki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo czekoladowe, delikatne w smaku muffinki.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1.5 szklanki
    - kakao: 0.75 szklanki
    - cukier: 0.33 szklanki
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - sól: 0.33 łyżeczki

    - woda: 0.5 szklanki
    - jogurt naturalny: 0.5 szklanki
    - olej roślinny: 0.33 szklanki
    - rum (opcjonalnie aromat rumowy): 1 łyżka

Muffinki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać sypkie składniki.
  • 2. Dodać mokre składniki i wszystko delikatnie połączyć - mieszać łyżką.

  • 3. Ciasto nakładać łyżką do foremek (te metalowe można natłuścić,aby muffinki łatwiej się wyciągały).
  • 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 25 minut. (patyczek po wetknięciu powinien być suchy)

Komentarze

Podobne przepisy