muffinki cebulowe do barszczu

4.5 (187 ocen)

takie cebulowe muffinki lubimy wystudzone ale podane z gorącym czerwonym barszczem do picia..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 2 sztuki, mleko 3,2% 1 szklanka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cukier 1/4 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 2 szklanki,kurkuma 3/4 łyżeczki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, cebula 3 duże, cukier 1 łyżeczka, kucharek 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Przekąski

Muffinki cebulowe do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. cebulę pokroić na grubszą kostkę i wsypać na rozgrzany olej, posypać cukrem i zeszklić na ciemno złocisty kolor, posypać kucharkiem, wymieszać i zostawić do wystudzenia na patelni
  • etap przygotowania 2. jajka "L", olej, mleko roztrzepać rózgą z 3 minuty...... wsypać mąkę, kurkumę, proszek do pieczenia i zamieszać ze 4 razy
  • etap przygotowania 3. z patelni wsypać całą zawartość razem z olejem do ciasta i parę razy rózgą zamieszać
  • etap przygotowania 4. ciasto powinno być nie za gęste, nałożyć do pełna do foremek silikonowych
  • etap przygotowania 5. piec w 200C około 30 minut, można wyjmować ciepłe na talerz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować