Muffinki bez mąki z kaszą jaglaną i rybką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Świetne na obiad z porcją chrupiących warzyw, idealne również na przekąskę do pracy.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
    1,5 szklanki wody
    sól, pieprz
    200 g filetu z ryby (u mnie tilapia)
    1 łyżka oleju
    70 g sera żółtego
    0,5 papryki czerwonej
    4 łyżki posypki orzechowej ( w równych proporcjach płatki migdałów, pestki dyni, słonecznika, orzech włoski)
    pół czerwonej papryki
    4 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki bez mąki z kaszą jaglaną i rybką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy najpierw zimną wodą a następnie wrzątkiem. Zalewamy 1,5 szklanki wody i gotujemy na małym ogniu dość często mieszając do wchłonięcia płynów. Zdejmujemy z ognia przyprawiamy solą, pieprzem.
  • 2. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem, smażymy na łyżce oleju, następnie rozdrabniamy widelcem
  • 3. Do kaszy dodajemy rybę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę i ser, posypkę orzechową, żółtka - mieszamy.
  • 4. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do kaszy. Masa powinna być puszysta.
  • 5. Foremkę na muffinki wykładamy wyciętymi kwadratami z dobrej jakości papieru do gotowania (papilotki i zwykły papier do pieczenia może przykleić muffinkę do papieru), nakładamy masę i pieczemy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni.

    Muffinki podane z chrupiącymi szparagami:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować