Muffinki Bananowo-Orzechowe z Morwą Białą z Nutą Cynamonu i Czekolady

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

u mnie Muffiny o bardzo aromatycznym smaku z dodatkiem Morwy białej.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60g morwy białej
    1 banan
    2 łyżki masła orzechowego
    1 jajko
    5 łyżek mąki pszennej
    50g białej czekolady
    3 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżeczka cynamonu

Muffinki bananowo-orzechowe z morwą białą z nutą cynamonu i czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do miski wkładamy banana, rozgniatamy go widelcem, dodajemy jajko, cynamon i masło orzechowe. Całość mieszamy aż powstanie jednolita masa.
    2. Dodajemy mąkę,cukier, morwę białą firmy Helio, posiekaną czekoladę,sodę. Całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do papilotek.
    3. Piecyk rozgrzewamy, pieczemy muffiny w temperaturze 180* z termoobiegiem około 30 minut. Pod koniec pieczenia dobrze jest zmniejszyć temperaturę na 160* na około 5 minutek.
    Gdy muffinki przestygną posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy