Muffinki bananowe z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło rozpuść w garnuszku na małym ogniu, ostudź. W misce wymieszaj płynne masło, cukier puder, cukier waniliowy, obrane, rozgniecione widelcem banany (powinny być bardzo dojrzałe, najlepiej takie, które mają brązowe kropki), śmietanę i jajka. Następnie dodaj przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia. Wymieszaj łyżką. Na końcu dodaj rodzynki lub posiekaną czekoladę. Jeszcze raz szybko wymieszaj. Nakładaj ciasto do wysmarowanych tłuszczem foremek do ok. 3/4 ich wysokości. Piecz ok. 20 min. w temp. 180 stopni C.
Porady
Najlepiej smakują z rodzynkami. Dodatkowo muffinki mozna posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową czy lukrem.
Komentarze