Muffinki bananowe

4.5 (146 ocen)

  • 45 min

Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz

  • 45 min

Składniki:

  • 35 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, pół szklanki cukru, pół szklanki oleju z pestek winogron, 1 szklanka mleka, 1 cukier waniliowy, 4 średnie banany, cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki bananowe 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy cukier i mleko oraz cukier waniliowy. Miksujemy na gładką masę. Następnie wlewamy olej. Banany kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką. Formy do muffin napełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Z podanych składników upieczemy 18 babeczek.

Porady

Zgodnie z poradą Pani Ewy Wachowicz, banany możemy zastąpić dowolnymi owocami. W trakcie pieczenia należy indywidualnie dobrać temperaturę i czas pieczenia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować