Muffinki

5 (195 ocen)

  • 40 min

Muffinki są delikatne w smaku, szybko się je robi. Doskonałe na małą przekąskę i do kawki.:)

  • 40 min

Składniki:

  • 2 (niepełne) szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżka kakao
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    ok. 130 g masła (do roztopienia)
    garść orzechów i jabłek
Wystaw ocenę:

5 (195 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • stygną 1. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Orzechy również pokroić na mniejsze cząstki. Do miski wsypać suche składniki, czyli mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia. Wymieszać. Następnie wlać mleko, roztopione przestudzone masło, orzechy i jabłka. Wymieszać dokładnie łyżką. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i następnie ciasto ponakładać do foremek. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec ok. 20-25 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem.
    Życzę Smacznego!!! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować