1.zmiksować jaja z cukrem dodać olej oraz śmietane. Dodać mąke z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli i kakao.
2.Przygotować 18 foremek do Muffinek.
Banany kroimy w drobną kostkę i dodajemy do połowy masy, całość mieszamy delikatnie drewnianą łyżką.
Gotowe ciasto nakładamy do foremek na muffinki tak do ok. 2/3 wysokości (ja nakładałam prawie do pełna i nic się nie wylewało).
Przygotowujemy papierowe papilotki.
Do pozostałej masy wlewamy łyżkę ciasta - łyżeczkę budyniu i kolejną łyżkę ciasta.
Muffinki pieczemy w rozgrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku (góra, dół) przez około 25 minut. Ozdabiamy przygotowanym lukrem
Porady
Przed włożeniem Muffinek do piekarnika, papierowe papilotki włóż na 5 min. do rozgrzanego piekarnika.
Komentarze