Masa borówkowa:
2 szklanki jagód
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
1/4 szklanki cukru
2 łyżeczki soku z cytryny
1 ugotowany budyń waniliowy lub śmietankowy
Foremki na muffinki
Sposób przygotowania przepisu:
Muffinki
1.
Ciasto:
Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia.
Mleko, jajko, zimną margarynę, mąkę , proszek do pieczenia, cukier - miksujemy.
2.
Masa borówkowa
Wszystkie składniki wymieszać w garnuszku. Zagotować , od czasu do czasu mieszając. Zdjąć z ognia i przestudzić
3.
Wlewać do foremek po 1 łyżce ciasta na to łyżeczkę masy jagodowej i 1 łyżeczkę budyniu i 1 łyżkę ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok 20 nim
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze