25 dag mąki
ok. 40 dag jogurtu naturalnego
2 szklanki jagód lub borówek amerykańskich (mogą być mrożone)
5 jajek
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
1 kisiel poziomkowy
2 łyżki drobnej kaszki orkiszowej
otarta skórka z cytryny
starta biała czekolada
Muffin jagodowo-jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy mikserem, dodajemy cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jagody mieszamy z kisielem i kaszką orkiszową. Ręcznie mieszamy jagody z ciastem. Ciasto przekładamy do foremek. Posypujemy skórką cytrynową i czekoladą. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni C.
Porady
Zamiast jagód, mogą być inne owoce np. poziomki, maliny, jeżyny.
Komentarze