Muffin jagodowo-jogurtowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne delikatne jagodowo-jogurtowa chwila zapomnienia.

  • 45 min

Składniki:

  • 25 dag mąki
    ok. 40 dag jogurtu naturalnego
    2 szklanki jagód lub borówek amerykańskich (mogą być mrożone)
    5 jajek
    szklanka cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kisiel poziomkowy
    2 łyżki drobnej kaszki orkiszowej
    otarta skórka z cytryny
    starta biała czekolada

Muffin jagodowo-jogurtowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny 1. Jajka ubijamy mikserem, dodajemy cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Jagody mieszamy z kisielem i kaszką orkiszową. Ręcznie mieszamy jagody z ciastem. Ciasto przekładamy do foremek. Posypujemy skórką cytrynową i czekoladą. Pieczemy ok. 25 minut w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180 stopni C.

Porady

Zamiast jagód, mogą być inne owoce np. poziomki, maliny, jeżyny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy