MROŻONY JOGURT JEŻYNOWO-ANANASOWY

0 (0 ocen)

Przepyszny jogurt, którym można rozkoszować się w upalne dni. Przyniesie nam ulgę i orzeźwi.

Składniki:

  • jeżyny 300 gram
    ananas 200 gram (świeży lub mrożony i dojrzały)
    jogurt grecki 5 kopiastych łyżek
    śmietana kremówka 100 ml.
    miód płynny 1 łyżka
    sok z cytryny 1- 2 łyżki

Mrożony jogurt jeżynowo-ananasowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny umyć i zmiksować blenderem razem z ananasem ( ananasa należy obrać i użyć tylko słodkich części )
    Umieścić w misie. Dodać jogurt, miód i śmietanę. Zmiksować mikserem ok. 2 min.
    Przelać do naczynie, które ma pokrywkę i umieścic w zamrażarce. Co 30 minut- 1 godziny wyciągamy i miksujemy, aby nie powstały kryształki lodu. Tę czynność powtarzamy 4-5 razy. Potem możemy nakładać do pucharków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy