Mrożone liście selera

4.49 (167 ocen)

  • 5 min

Aby zachować kolor i aromat liści selera na zimę wystarczy je zamrozić. Doskonałe do zup, sosów i sałatek.

  • 5 min

Składniki:

  • - liście selera
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mrożone liście selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć liście selera pod bieżącą wodą.
  • 2. Rozłożyć na czystym ręczniku, aby wyschły.
  • 3. Oberwać listki od łodyżek. Łodygi wyrzucić albo dać królikom do zjedzenia. Listki selera włożyć do pojemnika (np po maśle) i zamrozić.

Porady

Dodawać do zup, sosów lub sałatek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować