Mrożona mieszanka owocowa na ciasto lub kompot

0 (0 ocen)

  • 5 min

Warto mieć w zamrażarce miks owoców zimowa porą, wtedy można zrobić wspaniałe ciasto owocowe, lody lub kompot.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 kg różnych owoców (truskawki, jagody, maliny, poziomki,wiśnie,porzeczki)
    1 galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Desery

Mrożona mieszanka owocowa na ciasto lub kompot - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owoce 1. Owoce myjemy i osuszamy na dużym sitku.
  • owoce 2. Owoce wkładamy do woreczka,zamykamy i zamrażamy.
  • Owocowa mrożonka 3. Po kilku godzinach od zmrożenia owoców wyjmujemy je i rozkruszamy tak aby nam się nie posklejały, a były luzem. Dodajemy 1 owocową galaretkę i ponownie zamrażamy. Galaretkę zawsze dodaję ponieważ owoce mają lepszy smak po rozmrożeniu, a jak dodaję owoce do ciasta to po upieczeniu galaretka ściąga soki z owoców i nie mamy zakalca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Owoce Poziomki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować