Mrożona kawa Latte z lodami i czekoladą

4.5 (154 ocen)

Pyszne orzeźwienie w upalny, letni dzień. A do tego wspaniały deser :)

Składniki:

  • Na jedną porcję:
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    3 kostki lodu
    ok pół szklanki ziemnego mleka
    gałka lodów waniliowych
    kilka kostek białej czekolady
    bita śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Napoje Kawy Kawa mrożona

Mrożona kawa latte z lodami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę zalać do połowy filiżanki gorącą wodą, ostudzić. Aby szybciej się ochłodziła wrzuciłam do niej 3 kostki lodu.
    Czekoladę rozpuścić w mikrofali i polać wewnętrzne ścianki szklanki, w której podamy kawę. Do szklanki wrzucamy kulkę lodów, wlewamy mleko i delikatnie, po lodach wlewamy zimną kawę- odzieli się nam kawa od mleka i powstaną dwie warstwy :)
    Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i oprószamy kawą rozpuszczalną lub słodkim kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować