Mrożenie wiśni

4.47 (167 ocen)

  • 2 godz.

Żeby wiśnie mrożone były ładne i smakowicie wyglądały po rozmrożeniu, a nie zamieniały się w ciapę polecam taki oto sposób ich zamrażania.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Wiśnie
    papier do pieczenia
    woreczki
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mrożenie wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układamy na papierze do pieczenia 1. Wiśnie myjemy i drylujemy
    Tak przygotowane wiśnie układamy każdą z osobna na taty ( ja używam płaskiej szuflady z zamrażarki ) wyłożonej papierem do pieczenia . Wkładamy do zamrażarki po ok 2 h lekko zmrożone wiście przekładamy do pojemnika np. po lodach i układamy następną turę .
  • do zamrażarki 2. Po całej nocy w zamrażarce wiśnie są idealnie przygotowane do pakowania , każda osobno nie posklejane w sam raz na letnie ciasto w środku zimy.
  • wiśnie mrożone pakujemy 3. Wiśnie mrożone pakujemy w woreczki .Ilość dowolna ja pakuję po 250 g. Taka porcja w sam raz .

Porady

Takie mrożenie sprawdza się równie dobrze z innymi owocami jak i warzywami tj. fasolka szparagowa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować