To pyszna sałatka, która powstaje bardzo szybko, a wygląda i smakuje rewelacyjnie. Polecam przygotować ją z także z wykorzystaniem oleju lnianego.
Sałatkę podajemy do świeżego pieczywa, np. bagietki.
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
• 1 kulka mozzarelli,
• 0,5 czerwonej papryki,
• 2 małe ogórki gruntowe,
• Ok 6 czerwonych pomidorków koktajlowych,
• 4 żółte pomidorki koktajlowe,
• Łyżka posiekanej natki pietruszki,
• Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,
• Świeżo mielona sól morska do smaku,
• Szczypta cukru,
• 4 łyżki oliwy z oliwek,
• 1 łyżka białego octu winnego,
Mozzarella w warzywnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w plasterki. Warzywa myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrawamy na połowę. Ogórka oraz paprykę kroimy w kostkę.
Oliwę łączymy z octem oraz z przyprawami. Tak przygotowaną łączymy z warzywami i natką pietruszki. Warzywny sos doprawiamy do smaku.
Ser przekładamy na talerz, rozkładając jego plastry, tak by zachodziły na ciebie. Polewamy do przygotowanym sosem.
Komentarze