Mozzarella faszerowana oliwkami i szynką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Faszerowana mozzarella to jest to co Czyżaki uwielbiają.
Mam nadzieję że i wam przypadnie ten przepis do gustu.
Polecam

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 mozzarelle
    Oliwki czarne według uznania (10 sztuk)
    Łyżka siekanej pietruszki
    2-3 plastry szynki (konserwowa)
    Jajko
    Tarta bułka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mozzarella faszerowana oliwkami i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser wyjmujemy z opakowania i odsączamy z nadmiaru wody.
    Kulkę mozzarelli dzielimy na 4 części.
    Oliwki drobno kroimy.
    Szynkę kroimy w paski.
    Jajko rozbijamy i wlewamy do miski.
    Doprawiamy do smaku solą.
    Na środek plastra sera układamy porcję oliwek wymieszanych z pietruszką i szynki.
    Wszystko przykrywamy drugim plastrem sera mocno dociskamy brzegi do siebie i panierujemy jajko tarta bułka.
    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron na złoto brązowy kolor.
    SMACZNEGO

Porady

Ser musi być dobrze oblepiony panierką inaczej może się wszystko rozpaść. Z podanej ilości wychodzą 4 kotlety. Jeśli ktoś chce to może zrobić z całej mozzarelli tylko przekroić na pół to już zależy od nas.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować