Motylek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealny prezent dla wielbicielki motyli

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 szklanki mąki tortowej
    Masa:
    puszka ananasów
    2 kostki masła
    2 budynie śmietankowe
    Pozostałe lukier plastyczny

Motylek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Ze składników upiec biszkopt w temperaturze 160 stopni C, piec około 30-40minut w tortownicy o średnicy 28cm, po upieczeniu przekroić na 3 części.
    Masa:
    Sok z ananasów z puszki zlać do garnka i ugotować na nim budyń.
    2 kostki masła utrzeć z wystudzonym budyniem.
    Przekrojony biszkopt na każdej warstwie posmarować masą, następnie ananasy pokrojone w kostkę poukładać na masie i posmarować cienką masą tak aby przykleił się biszkopt.
    Po przełożeniu całego przekrawamy na pół i obkładamy masą lukrową następnie sklejamy ze sobą zaokrąglonymi częściami.

Porady

Najlepiej każdą część obłożyć osobno lukrem plastycznym i dopiero skleić miodem do siebie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy