Moskole

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kolejne danie kuchni góralskiej. Jak najbardziej polecamy kuchnię regionalną, bardzo ciekawą i niesamowitą pod względem smakowym...mnóstwo w niej aromatu i...jak się okazuje całkiem znaną w każdym zakątku naszego państwa. Po prostu kochamy polskie smaki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1 szklanka mąki owsianej
    250 ml maślanki
    1 jajko
    sól

Moskole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy, ubijamy i studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy na owalne placki o grubości 1 cm. Zapiekamy 30-40 min (do zrumienienia) w temperaturze 180°C. Podajemy z masłem, bryndzą lub skwarkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy