Mortadelowy pyszny obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki,cebulę obieramy,płuczemy pod bieżącą wodą.Ziemniaki kroimy w kształt frytek.Cebulę kroimy w piórka.Mortadelę kroimy również na kształt frytek.W brytfance rozgrzewamy masło wrzucamy cebulę,podsmażamy,dodajemy koncentrat pomidorowy,ziemniaki,ziele angielskie,liście laurowe,lekko solimy, posmażamy na średnim ogniu kila chwil,wrzucamy mortadelę.Całość podsypujemy mąką pszenną,mieszamy,podlewamy bulionem.Zmniejszamy płomień,gotujemy aż ziemniaki będą miękkie a sos lekko zgęstnieje.Na koniec dodajemy posiekany koperek,doprawiamy do smaku.Danie porcjujemy na talerzach,podajemy z surówkami,posypujemy koperkiem .SMACZNEGO.
Komentarze